Diverse fartyg | Prins Bernhard

Prins Bernhard

M/S Bonn, Nöjesbåten, Prinz Bernhard

Pris: Alla bud efter inspektion kommer att tas seriöst.

Restaurangpråm med kajplats i Malmö. Plats för 900 gäster i fyra salonger. 70,2 x 11,0 meter. Många tiotals miljoner har investerats i fartyget under de senaste åren. Nytt restaurangkök, nytt ventilations- och värmesystem och sprinklersystem i hela fartyget. Musikanläggning samt ljud- och ljusinstallationer. Ca 1200 kvadratmeter.
Ägarna har inte själv haft driften av fartyget utan arrenderat ut henne. Fartyget har legat overksamt och behöver en utvändig ansiktslyftning. Ägarna är villiga att diskutera olika lösningar men vill i första hand nå ett snabbt avslut. Kajplats i Malmö kan övertas. För rätt ägare med rätt nöjeskoncept bör den ekonomiska potentialen vara betydande.

Allmänna Uppgifter

 • (flagStat) Flaggstat: SE, Sverige
 • (storstaLangd) Största längd: 70,20 meter
 • (LVL) LVL: 65.00 meter
 • (storstaBredd) Största bredd: 11,05 meter
 • (mallatDjup) Mallat djup: 2,75 meter
 • (varv) Byggnadsvarv: Ewald Berninghaus, Kölner werft, Tyskland
 • (byggAr) Byggår: 1938
 • (batTyp) Båttyp: Restaurant barge
 • (ombyggnadsVarv) Ombyggnadsvarv: Rebuilt Landskrona 2007.
 • (materialSkrov) Material skrov: Stål
 • (hemort) Hemort: Malmö.
 • (hojdOverVatten) Höjd från vattenlinjen: 9.30 meter

Historik

Den byggdes som flodångare 1938 med namnet M/S Prins Bernhard.
Den var i trafik i Tyskland mellan 1938 och 1984 och
sedan togs den in på varv i Nederländerna. Därifrån köptes båten och flyttades till Karlshamn.

2006-2007 renoverades fartyget.
1. Varvsbesök
2. Ombyggnation
3. Ny ventilation
4. Sprinkler (hela fartyget)
5. Värmepumpar för uppvärmning/kylning.  Tar havsvatten
6. Nytt kök
7. Musikanläggning Bose som kan styras från flera ställen
8. Ljusanläggning som kan styras från flera ställen
9. Öl och dricka draget från drickarum
10. Två omklädningsrum med toa och dusch.
11. Modernaste brandlarm, med talande larm….
12. Underhållsflotte

2015 Byte alla offeranoder

2018 är det enl underhållsplan tid för varvsbesök med bottenmålning och inspektion

Bilder

Entre på huvuddäck i aktern. Handikapptoalett och garderob samt Q-Robe garderobskassaregister. Nedgång till nedre däck.

På huvuddäck finns en stor bar med sittgrupper som rymmer ca 200 personer. I varje salong ombord finns integrerade paneler för att styra det centrala Bose ljudsystemet och ljusinställningar.

Föröver på huvuddäck finns "Chamapgnebaren" med sittgrupper och bås i vitt skinn. Stort dansgolv och DJ-bås. Hela väggen vid dansgolvet är en ljusvägg. Bar med flertalet kylar, ismaskiner och diskmaskiner.

Huvuddäck på styrbordssidan finns ett kontor med kassaskåp och förråd.

På nästa våningsplan finns en restaurangsalong i aktern som rymmer ca 80 personer med bar och stort soldäck för ca 60 gäster. Ingång till restaurangköket på styrbordssidan.

Restaurangkök med walk-in-kylar, diskstation och varm- och kallkök. Komplett restaurangköksutrustning, relativt nytt och i mycket gott skick.

På övre däck finns ett soldäck i fören för ca 20 gäster. Restaurangen med plats för upp till 120 personer. Mellan förliga och aktersalongen finns två gäst-wc, personal-wc, städrum, handikappanpassad hiss samt det stora restaurangköket. I anknytning till detta finns även en stor vinkyl med glasdörrar.

Det stora soldäcket (ca. 380 m2) rymmer 120 gäster i den aktre avdelningen och 80 i de förliga delarna. Här finns en mindre bar med kylar, ölanläggning, två WC samt elektriska markiser. Från trapphuset finns det en hiss, ingång till styrhytten som idag är en bar med servering ut till fördäck. Nedgång till fördäck och ner till akterdäck.

Utsida vid kaj i Malmö.

Nedre däck finns flera toaletter. Ingång till Elvis loungen, personlautrymmen och apparat- och tankrum.

VIP-lounge eller konferenslokal är den så kallade ”Elvisloungen” med plats för upp till 100 gäster. (Båten har varit med i Elvisfilmen ”GI blues” från 1960. För yngre personer kan vi berätta att Elvis var en sångare från USA som vickade på höfterna.) På väg till Elvisloungen passerar man en otrolig vinkyl.

För om Elvisloungen finns två omklädningsrum för personalen. Varje har låsbara skåp, duchutrymme och toalett. Flera förråd för öl- och läskkylning och pumpar. Uppgång till entrén. För över finns ett stort kylrum, fettavskiljare, tankrum med septiktank och ventilationsrum. Luftvärmepumpar, ventilationsanläggning, Nibe Es24-500 varmvattenberedare och en Termia EK 15 E värmepatron och larmanläggning. Här återfinns även den datoriserade Bose-ljudanläggningen som ägaren investerat stora pengar i.

Fördäck.

Utsida vid kaj.


Alla uppgifter hålls för att vara korrekta men kan ej garanteras.Viss utrustning ombord kan komma att bytas ut eller plockas bort.
Copyright © Alla bilder, video och text är copyright 2018-2019 Shipsforsale Sweden AB. Innehållet på denna webbplats är endast för personligt, icke-kommersiellt bruk och får inte användas utan tillstånd. För något annat ändamål, kontakta info@shipsforsale.com

Vill du få bilder och info före alla andra? Vi skickar då ett meddelande med en hemlig länk där du kan se informationen när vi lägger in den innan fartyget hamnar på hemsidan, bilder och certifikat.
Fyll i din e-post nedan. Glöm inte att lägga till info@shipsforsale.com i din adressbok så att det inte fastnar i spamfilter. 
Vi skickar enbart ut kort information om nya fartyg som vi får till försäljning till den adressen som du fyller i. Vi spammar inte med onödig information. Vill man ha onödig information kan man gå till vår Facebooksida.